Golden State Warriors stjerne Stephen Curry opfordrer til luknin

Golden State Warriors stjerne Stephen Curry har fortaler for lukning af lønforskellen på kvinders ligestillingsdag.
 
Curry, en af ​​de mest berømte atleter i Amerika, har længe brugt sin platform til at udtale sig om sociale spørgsmål. Tidligere har han kollideret med Donald Trump om præsidentens politikker - noget der førte til at krigerne ikke blev inviteret til Det Hvide Hus efter at have slået sig i NBA-mesterskabet.
 
På søndag vendte Curry sin opmærksomhed på lønforskellen. "Jeg synes det er vigtigt, at vi alle kommer sammen for at finde ud af, hvordan vi kan gøre det muligt så hurtigt som muligt" skrev han i Players Tribune. "Ikke bare som" døtrefødte "eller for de slags grunde. Og ikke kun på kvinders ligestillingsdag. Hver dag - det er, når vi skal arbejde for at lukke lønforskellen i dette land. Fordi hver dag er, når lønforskellen påvirker kvinder. Og hver dag er når lønforskellen sender en forkert besked til kvinder om, hvem de er, og hvordan de er værdsatte, og hvad de kan eller ikke kan blive. "
 
Curry skrev, at han har været stærkt påvirket af sin mor og hans kone. "Jeg var heldig at blive rejst af min mor, Sonya - en utrolig og voldsomt princippet kvinde, der havde modet og visionen til at åbne sin egen skole, Christian Montessori School of Lake Norman", skrev han. "Og i de sidste syv år har jeg været heldig at være gift med en anden utroligt og voldsomt princippet kvinde i Ayesha ... Og en lektion fra den uddannelse, der virkelig stod ud for mig, er: at altid være ved at lytte til kvinder, at altid være tro på kvinder, og - når det kommer til alles forventninger til kvinder - altid at udfordre ideen om, hvad der er rigtigt. "
 
Lønskabet har for nylig været et talepunkt i professionel basketball. Mens ca. 50% af NBA-indtægterne går til spillere, kommer deres kvindelige kolleger i WNBA omkring 25%. "Jeg vil ikke sige, at vi klager over lønnen, men den store lønforskel, mange mennesker går ud fra, at vi laver millioner af dollars, og det er vi ikke," sagde New York Liberty Center Kiah Stokes Guardian denne måned. "Vi siger ikke, at vi fortjener millioner af dollars, men bare for at informere folk."
 
Curry har vundet tre NBA-titler med Warriors og blev kaldt ligaens mest værdifulde spiller i 2015 og 2016.