James Harden på MVP, step-back 3 og håndværket

CHARLOTTE, N.C. - James Harden var ikke interesseret i MVP debatter. Han sagde, at hans scoring-stribe ikke var mere end at gøre, hvad der var nødvendigt for at hjælpe de stenhårede Rockets-vinder. På trods af at han ledede NBA i en anden på hinanden følgende sæson, drev Harden sagde scoring ikke ham.
 
Derefter blev genstanden for hans bevægelse, den tilbagevendende 3-pointer, der har taget ham til at scorer ekstremer og en 31-spilsstrikke med mindst 30 point. Han overvejede ikke kun det arbejde, det tog for at beherske sin back-3-pointer og de mål, der motiverede det, men betragtede endda sin plads i liga historie med signaturbevægelserne fra Michael Jordan, Kareem Abdul-Jabbar og Allen Iverson.
 
"Jeg kigger på back-backen eller den måde, jeg gør back-backen som MJ fadeaway eller skyhook eller endda når AI bragte morderen crossover og folk sagde: 'Åh, han bærer,' 'Harden sagde. "De vidste ikke, hvad de så. "Åh, han palmerer bolden." Nu er crossover det en normal ting. Forhåbentlig er det træk, jeg laver, tilbageskridtet og den måde, jeg skaber plads på, før tiden er lige nu.
 
"Måske når jeg er færdig med at spille basketball, bliver det mere kendt i ligaen. Du skal have færdigheder til at gøre det. Disse unge børn lærer de meget hurtigt. De er på Instagram. De ser basketball. Det bliver en normal bevægelse meget snart. "
 
Harden havde udviklet flytningen, der har produceret 156 trin tilbage 3-pointers - tre gange så mange som Luka Doncic har lavet som sin næsthøjeste praktiserende læge - i mange år. Men han sagde, at at tage det til det næste niveau er kommet fra den uendelige søgning efter en kant.
 
"Jeg prøver ting i gymnastiksalen," sagde Harden. "Ligesom en kunstner i studiet, prøver du bare ting. Jeg elsker håndværket. Jeg elsker at arbejde på mit håndværk. Det er et skridt ... at kunne skabe adskillelse. Du skal komme tilbage med noget andet hvert eneste år, eller du bliver som alle andre.
 
"Du skal være bedre. Du skal være mere fokuseret på, hvad dine mål er. Jeg har altid de højeste forventninger til mig selv, og jeg har lyst til, at hvis jeg ikke når frem til det eller kommer til, hvor jeg vil gå, er jeg en fiasko. Jeg forsøger hver eneste dag ikke at være i den flok. Jeg vil være i elite kategorien. Når jeg fik den tankegang hver eneste dag, driver min arbejdsmoral sig selv. "
 
Harden har i gennemsnit 36,6 point pr. Spil, produktion, der ville rangere syvende i liga historie, hvis for en hel sæson. Hans scoring per besiddelse er den mest i NBA siden disse optegnelser er blevet holdt fra begyndelsen af ​​1973-74 sæsonen. Men hans scoring surge har kun været en funktion af det, der har været nødvendigt.