Krigernes forbrydelse er på en eller anden måde ikke så skræmmen

Golden State Warriors 'lovovertrædelse er umuligt godt, men på en eller anden måde kan de score endnu mere effektivt. Stephen Curry, Klay Thompson og Kevin Durant overvinder ethvert forsvar, der forsøger at indeholde tre af de bedste scorere nogensinde, og alligevel kan det være mere.
 
Maskeret bag de stadig stigende højdepunkter i historiske Curry og Thompson trepunkts nætter er, at Warriors 'lovovertrædelse ikke er så i overensstemmelse med centrale analytiske principper som det fører videre til. Det kan overraske casual tilskuere at se Curry drain 40-footers at kende Warriors 'skuddiagram ligner ikke deres omdømme som kærlighedsbarn for domstolsafstand og høj effektivitetsudseende.
 
Sandheden er Krigernes kærlighed lancerer det mindst effektive skud i basketball - lang topunktsudseende. Golden State er bundet til Indiana Pacers med de fjerde mest mid-range forsøg i ligaen på 20,4 pr. Spil. Det er 23 procent af deres samlede forsøg på sæsonen (204 af 890 samlede skud.) Til sammenligning tager Bucks en liga på 6,4 pr. Spil, hvilket er mindre end syv procent af deres samlede skud.
 
Dette er en tendens, der startede i Kevin Durant æra. (Ikke lægge skylden på KD, men det er sandt.) Sidste sæson tog Golden State 1.650 midtbanespil, syvende-mest i ligaen. I de to sæsoner tidligere var det nummer 18 (1.443) og nr. 27 (1.342).
 
Durant er dog en årsag, ligesom Thompson. De rangerer henholdsvis nr. 3 og 4 i ligaen i mellemliggende forsøg pr. Spil, på 6,5 og 6,4. (Curry tager kun 2,8 pr. Nat.)
 
Bag-til-tilbage-champs trender i den modsatte retning af analytisk glans, men det er usandsynligt, at det betyder noget. Warriors shooters er så forbløffende, at de sænker mid-rangers til den højeste procentdel (47,5), så selv deres mindre effektive skud kan kun skældes i en vis grad. Durant skyder 50,8 procent og Thompson 48,4.