Med Rockets handel, Suns viderebringe Marquese Chriss 'resterend

På natten af ​​2016 NBA-udkastet tog Phoenix Suns fire separate risici og standsede som standard sammen i en.
 
De udvalgte Dragan Bender fjerde overordnede, en rå, unik kroatisk stor, der ville have brug for tid til at finde ud af hans offensiv færdighedssæt og udvikle en pålidelig jumper.
 
De handlede op til nr. 8 i udkastet og valgte Marquese Chriss, udkastets rawest prospekt, som måtte forbedre sin basketball IQ og pakke sin spændende atleticisme ind i en slags identitet.
 
Ved at vælge to high-upside spillere, havde solerne allerede disse to risici. De to andre blev tilføjet ved at flytte to første runde pluk og Bogdan Bogdanovic til Chriss, og ved at vælge både ham og Bender spilede de på chancen, at de kunne få topværdi fra duoen til trods for at de spillede samme position. Hvorvidt den langsigtede plan var de to, der begyndte sammen eller byttet ind og ud ved magt fremad, fejlede planen utvivlsomt.
 
Det var låst ind, da general manager Ryan McDonough behandlede Chriss og Brandon Knight til Houston Rockets for Ryan Anderson og De'Anthony Melton den 30. august.
 
Value-off er det mest fascinerende aspekt af aftalen, der er umuligt at bedømme udefra. Har Houstons general manager Daryl Morey brug for Chriss som et tilføjelsesprogram? Eller var det den anden vej, med Suns foretrækker Melton til Chriss?
 
Den oprindelige og mere indlysende læsning er Phoenix ønskede simpelthen at gå videre fra Knight og Chriss.
 
Gennem to sæsoner gav Chriss lidt opmuntring til, at han var på vej mod at blive en positiv spiller på banen, endsige værdsat en top-10 pick.
 
Han gennemsnit 7,7 point og 5,5 rebounds per spil gennem hans to Phoenix sæsoner, undlader at adskille sig fra Bender eller nogen anden stor på roster.
 
Ud over hans on-court udvikling, der tog stenrige ture, havde Chriss små røde flag pop op, især sidste sæson.
 
Han viste sig ude af form på sit andet år af Summer League, og det havde tydeligt påvirket måden han spillede i starten af ​​sæsonen. Han havde efter sigende en mundtlig konfrontation med en styrke træner, der bragte en suspension.
 
Da han spillede, tog den ikke en kropssprog for at se, hvornår han lod sine følelser få det bedste af ham, og disse frustrationer var klare, da han sluttede med 20 technicals i løbet af sine to sæsoner.
 
Han indrømmede også at have behov for at fokusere mere på sin egen mental sundhed til azcentralens Scott Bordow efter All Star-pause i sidste sæson, et modigt spørgsmål at tale offentligt med et mediemedlem, men også en indikation af, hvor hovedet var mere end halvvejs gennem sin anden NBA-sæson.
 
For at sige det simpelthen er der mange fremskridt, der er tilbage for at gøre Chriss til en god NBA basketballspiller, og solerne sagde "nej tak" i forsøget på at gøre det.
 
Men med det siges, har Rockets og hovedtræner Mike D'Antoni stadig meget at arbejde sammen med i Chriss. Efter alt blev han for nylig 21 år gammel i juli, vil altid være et projekt, og Houston er en meget bedre situation.
 
Hvis der var et spil for at vise hans talent, var det den bedste af hans karriere, en spilvindende afvisning af Atlanta Hawks-fløjen Taurean Prince i januar.
 
Fokuser på hvor Chriss er, så snart han indser, at han er ude af position, og hvor meget jorden han udgør på så kort tid.