Rockets defensive guru Jeff Bzdelik går på pension inden starten

På grund af åbningen af ​​træningslejr, associerer Houston Rockets hovedtræk Jeff Bzdelik - arkitekt af franchiseens nr. 6-rangerede forsvar - går på pension, fortæller ligakilder til ESPN.
 
Bzdelik, 65, informeret træner Mike D'Antoni og general manager Daryl Morey af sin beslutning på søndag. Bzdelik har overvejet pensionering hele sommeren, og der er ingen sundhedsmæssige problemer, der dikterede beslutningen, siger kilder.
 
Bzdeliks forsvar udviklede sig til en af ​​NBAs bedste enheder sidste sæson, og bevægede sig markant statistisk i de på hinanden følgende årstider, som han overvåger. Rockets assistent Roy Rogers forventes at overtage en stor del af det defensive ansvar, men han har hjælp til medarbejderne.
 
Houston havde NBA's bedste regelmæssige sæson rekord og nåede et spil 7, før de tabte til Golden State i Western Conference finalerne sidste sæson.
 
Bzdelik startede i NBA for 30 år siden som en spejder og arbejdede til sidst for Pat Riley med New York Knicks og blev hovedtræner i Denver Nuggets fra 2002 til 2004. Han var kollegialtræner med Air Force, Colorado og Wake Forest.