Er Luka Doncic den bedste 21-årige i NBA-historien

Mavericks ejer Mark Cuban har set frem til dette lige fra det øjeblik franchisen erhvervede nr. 3-pluk Doncic ved at handle nr. 5-pick (Trae Young) og Dallas 'første valg i 2019 (Cam Reddish).
 
Cubans konkurrencedygtige karakter blev yderligere stokket, da Mavericks overtog Porzingis fra Knicks i januar i januar. Cubanske havde bare ingen måde at vide, at den første Doncic-Porzingis efterårsbådeplads ville ske midt i en pandemi på Disney World campus i midten af ​​august.
 
Cuban planlægger at være her i serien, men han fortalte The News, at et dødsfald i hans familie og afventende begravelsesplaner vil forsinke hans ankomst.
 
Har cubaneren haft flashbacks til sin første postsæson som Mavericks ejer, hvor de nr. 5-seedede Mavericks forstyrrede nr. 4-seedede Utah, hvor han kæmpede fra et 0-2 underskud for at vinde den bedste 5-serie?
 
Disse slutspil skete 13 måneder efter, at cubaneren købte franchisen, som ikke havde været i slutspillet siden 1990 eller vandt et slutspil siden finalen i Western Conference i 1988.
 
”Det er anderledes end 2001,” fortalte cubanske The News på fredag. ”Jeg havde ingen idé om, hvad jeg kunne forvente, og Mavs havde ikke været i slutspillet så længe. Nu ved jeg. Men jeg kan virkelig ikke vente med at se 'playoff' Luka og KP. ”
 
Playoff Luka. Hvordan nøjagtigt kan Playoff Luka være forskellig fra Luka med almindelig sæson? Hvis Mavericks og NBA-slutspilshistorie er indikatorer, skal fans være tålmodige for fuldblomstring af Playoff Luka.
 
Dette er kun Doncics anden NBA-sæson. Nowitzki debuterede ikke før slutningen af ​​sin tredje sæson, 22 år gammel.
 
I sit første slutspil, den 21. april 2001, i Salt Lake Citys Delta Center, scorede Nowitzki 20 point og trak 12 rebounds ned, mens han spillede alle 48 minutter, men med Mavericks bagefter 87-86, fik han bolden fratrukket ham af Donyell Marshall med 3,3 sekunder tilbage.
 
Nowitzki blev holdt til 15 point i Dallas 'Game 2-tab, men scorede 33, 33 og 18 point, da Mavericks vandt de tre sidste kampe. Mavericks tabte mod San Antonio i anden runde, 4-1, med Nowitzki, der kun scorede ni point i åbneren, men 30 og 42 i de to sidste kampe.
 
Hvilket bringer os tilbage til Eastern Conference-generaldirektørens boble-stillede spørgsmål: Er Doncic den bedste 21-årige i NBA-historien?
 
Forstå, Wilt Chamberlain debuterede ikke NBA før 23 år. Oscar Robertson og Kareem Abdul-Jabbar var 22 år, da de kom ind i ligaen; Larry Bird var 23 år.
 
Dette begrænser kandidatlisten væsentligt.
 
Michael Jordan trådte ind i NBA klokken 21. Han var Årets Rookie i 1984-85 og var en langt bedre forsvarer end Doncic, men hans gennemsnit - 28,2 point, 6,5 rebounds, 5,9 assists - var lavere end Doncic's på 21.
 
Og i Jordans første tre sæsoner sluttede Bulls ikke .500 eller vandt en playoff-serie - selvom Jordan i sin første serie, imod Milwaukee, sænkede Jordan et skud med 22 sekunder tilbage i Chicagos eneste sejr. Det ville tage syv år for Jordan at nå og vinde sin første NBA-finale.
 
Magic Johnson gik ind i ligaen i en alder af 20 og placerede mindre gennemsnit end Doncic i sine første to sæsoner, men da Abdul-Jabbar forstuvede sin ankel i kamp 5 i finalen i 1980, flyttede rookie Johnson til centrum, scorede 42 point og trak 15 ned rebounds i Game 6 og vandt MVP-finaler.
 
Fordel, magi. Bestemt Playoff Magic.
 
LeBron James gik ind i NBA klokken 19, og hans Cavaliers gjorde ikke slutspillet til sine to første sæsoner. Men i sin tredje sæson var den 21-årige James All-Star Game MVP, gennemsnit 31,4 point, syv rebounds og 6,6 assists og førte Cleveland til en første sejr over Washington.
 
I sit første slutspil havde James 32 point, 11 rebounds og 11 assists og blev den første spiller, der registrerede en tredobbelt dobbelt i sin debut efter sæsonen siden Johnson.
 
”Jeg tror, ​​det er for tidligt at nævne LeBron og Michael Jordan i samme åndedrag, ikke at Luka ikke kan have et breakout [postseason],” sagde to-tiders NBA-mester Kenny Smith. ”Men jeg tror, ​​han har alle de færdigheder, du har brug for i den aktuelle NBA for at være fantastisk.”
 
Hvor godt? Mens han så Doncic gennemsnit 30 point, 10,1 rebounds og 9,7 assists i boble-spillet, bemærkede medanalytikeren og den tidligere Maverick Caron Butler, at Doncic "har en snydark-kode nu", hvilket henviser til hans øgede dygtige, siden han vendte tilbage fra hiatusen.
 
Sagde Smith: ”Én ting, at mange af disse fyre, der har haft tre til fire måneder fri, ligesom Luka, det virkelig er som en ny sæson, så det er ikke en fortsættelse af sæsonen. Dette er Luka, der ville blive betragtet som en MVP-kandidat, hvis han kom tilbage. ”